forsta advent



Sa har ser jag ut idag..
Har varit pa Ikea och atit kottbullar med Johanna och en tysk fran hostellet. Eftersom det regnade sa besammde vi oss for att aka till dit. Sa nu ska vi fira forsta advent med glogg, julskum och pepparkakor :)
Franska killarna kom tillbaka i tisdags sa vi har varit med dom en del och sa har jag jobbat. Det har regnat ungefar varannan dag har och saklart de dagarna jag har varit ledig! I fredags hann jag faktiskt med en timma pa stranden men det var inte sa kul sjalv sa jag gick hem. Nu ska jag jobba tre dagar sen har jag fatt lang ledigt av min chef eftersom jag fyller pa sondag sa jag maste hitta pa nagot kul att gora :) Ska hem och laga mat nu, ar ganska mos i huvudet efter att jag ringt hem till Sverige men jag lovar att uppdatera snart igen!

my work



Ni ser det dar "lilla" sagohuset med torn, det ar dar mitt jobb ligger :) Pa sjalvaste Collin street i centrala Melbourne!

Just det har glomt att skriva att jag har testat sushi och ater tonfisk. Ja och jag har inte druckigt en droppe alkohol pa hela fyra dagar! Det kan iof bero pa att det ar valdigt tommt pa hostellet efter att alla har akt men det som ar bra ar att alla saknar de svenska tjejerna ;)

Aussie life

Det ar sondag idag och det regnar, riktigt myspys :) Det ar vall ca 20 grader ute och det var nastan skont att ta pa sig regnjackan for att ge sig ut till internet.
Har tillbringat min formiddag med en bra bok framfor den oppna brasan pa Olembia. Langtar dock efter en kopp varm Oboy och en kanelbulle. De har inte ens kanelbulle pa IKEA!! De hade bullar i Svenska kyrkan men riktigt sa sugen ar jag inte..
Hade en galen dag pa jobbet igar. En bestallning fattades och en galen kvinna kom in och skallde pa mig och jag fattade typ halften :P tur da att man har en bra chef som man kan ringa till. Jag klarade iaf stormen sjalv och nar min jobbarkompis kom sa blev det saklart hel dott. Min lordagskvall var inte mycket att hurra for. Det regnade rejalt sa det blev mat+yatzy framfor tvn och sa lite tvatt. Bade Johanna och jag var rejalt rastlosa (J har inte rokt pa fyra dagar nu).
Ja det ar vall det som har hant sen sist. Johanna paminnde mig om forsta advent som ar om en vecka. Det kanns vaaaldigt langt borta for mig. Njut ni

Surfs up

Det blidde stranden igar med men vi orkade bara med tva timmar sen gav vi upp i varmen.
Har jobbat idag och det var helt sjukt varmt ute men ingen skon varme utan ask varme, fast utan askan. Regnat har det dock gjort men det var ganska mysigt att jobba nar det regnade ute.
Nar jag kom hem fran jobbet sa stod Johanna och lagade pasta med sas, vad skulle jag gora utan henne!?(laga maten sjalv kanske :P) Efter maten bestammde vi oss for att rora pa vara kroppar.
Tog en promenad ner till piren och jag fick se de sma sota pingvinerna :) Jag blev ater igen kar i Melbourne.
Maste borja ga mer pa kvallarna for det ar sjuk skont. Kom att tanka pa vara kvallspromenader i sommras Mamma!
Fick reda pa att fransmannen saknar oss sa mycket sa att de ska aka tillbaka till St Kilda och Olembia redan pa tisdag, kul :)
Nu maste jag ga hem till sangen och sova for jag ska oppna affaren imorgon klockan 9.30 och det kommer att bli en lang dag pa jobbet. Onskar att ni dar hemma fick uppleva Melbourne for det ar underbart har!

 


En helt vanlig onsdag.

Okej.
Jag har nog inte varit sa har trott pa lange! Vill sova typ hela tiden, illa.
Har haft en skon dag pa stranden med Johanna. Vi var dock bara dar i 2 timmar for sen kom molnen men det rackte gott for oss. Jag har fatt nya fraknar pa nasan :) tummen upp for det. Hann ocksa med att ta ett bad i det bla.
Drog sen hem for lunch och dusch. Efter det akte vi in med Burkart(tyska killen aven kallad tuna) till stan och jag kopte ett par jatte fina converse som jag spanat in:) Tog en caffe och gick till the art museum och sag en mini utstallning om AC/DC, som tydligen kommer fran Australien. Efter det blev det ett glas vin pa en uteservering pa federation square.
Igar hade vi faktiskt en HEL dag utan alkohol, wow!
Vadret har varit VARMT, hela 30 grader klockan sju pa kvallen galet.
Just det Johanna fick jobbet pa Lush och hon borjar nasta torsdag :D sa som det ser ut nu ska kommer jag stanna i Melbourne aret ut! Men vem vet vad som hander :)
Hem till Linkoping vill jag iaf INTE!

I'm going to win the "country points" !

"This year gonna be a good year. Monday to fridag, party everyday...."
Yes been to the Espy tonight as always :) Olembia is starting to recover know.
Today is was my time to cook after 8 hours at work.. Then we haved cupcake war.
Now I have to go to sleep because I'm going to work tomorrow also.
X




Lisa: Du kanner mig for val ;P
Daniel: Ja jag lever livet men det ar inte langt kvar for dig nu!

Fuck you guys I'm going home!

Or to the beach..

Ja jag lever. Har haft en underbar vecka som nu fick ett valdigt tommt slut.
Typ alla pa hostellet forutom tva franska killar, en tysk och jag och Johanna, har akt vidare.
Det ar valdigt ensamt pa Olembia nu och en person saknas mer an andra.
Jag vill aka hem nu men det kommer inte att losa nagonting sa det ar bara att bita ihop och forsoka se framat!
Har jobbat ons, tors och fredag och ska oppna butiken sjalv imorgon (sondag).
Nu ska jag mota upp de andra i mat affaren sa ska vi ha picknick pa stranden.
The show must go on.


the sweetest taste.

Kanner mig som den lyckligaste tjejen i varlden just nu.
Lycka for mig ar att fa traffa nya manniskor varje dag, ha picknick i skuggan i en park, kasta boll i vattnet, kanna hur solen varmer dig nar du har badat. Framfor allt att komma "hem" till hostellet nar alla sitter ute pa "verandan" och dricker vin och spelar gitarr.
Dar kan man sitta hela natterna och bara njuta av livet och varmen.

30 grader i skuggan



Igar var vi och seglade och vi sag tva pingviner i vattnet!
Det ar varmt har borta, har haft 30 grader i tva dagar nu och det ska halla i sig hela veckan. Idag har vi haft picknick med folk fran hostellet i St Kildas botaniska tradgard. Det var valdigt mysigt men valdigt varmt! Satt mest i skyggan och svettades. Sen foljde jag med nagra utav killarna till stranden och kastade boll i vattnet. Sa nu har jag badat ocksa :) Ar valdigt hungrig nu och har nog lite solsting sa jag skriver som vanligt valdigt konstigt men nu vet ni vad jag sysslar med iaf. Jag har verkligen njutit av dessa tva dagar i varmen och min mage verkar vara helt okej nu. Ska hora av mig till jobbet imorgon och se nar jag ska jobba igen, forhoppningsvis snart sa jag kan fortsatta att njuta av livet i Australien :)

Varma kramar fran en lycklig Emma!




Jag ar pa varsta Beach 2010 dieten!!

Om det vore sa vall..
Har atit lite varmd mosad potatis idag och klockan ar tjugo i tva pa dagen. Upptackte just att man kanske skulle ha borjat med vatskeersattning for 3 dagar sen..ups!
Jag ar sjukt sugen pa allt man kan ata och svenskt godis skulle ju inte sitta helt fel menmen.

NU till de roliga nyheterna:


Jag fick min lon idag!! Jobbade 19 timmar och fick 285 dollar(gangra det med 6.5 kanske)
Har far man namligen lonen per vecka och "veckan" raknas fran lordag-fredag.

Daniel (min bror) landar i Sydney om 12 veckor!! Japp Australien ska fa fin besok:) Planerar att aka till Sydney lagom till hans ankomst och sen dra upp mot Cairns. Tror att det blir i slutet av Januari om jag har forstatt det ratt.

Just det katten Alex kom tillbax igar och han mar sa bra sa.
Nu ska jag forsoka njuta lite av var solen om min mage tillater mig. Ha sa kul i snon :)
Tack for all fina kommentarer..

Mitt andra besok hos doktorn.

Vaknade upp och hade sa sjukt ont i magen, har haft kramper i magen sen i mandags. Skulle jobbat idag men jag kunde knappt lamna toaletten sa det var inte att tanka pa! Orkar inte ga in pa detaljer har om min nyvarande arbetsgivare men en sak ar saker och det ar att de inte tror pa mig nar jag sager att jag ar sjuk. Nu har jag fatt ta en massa skit fran dom och lagt ut 60 dollar x2 pa lakar besok! Jag har iaf tva lakar intyg att lamna till dom nu dar det star att jag AR SJUK.
Johanna foljde med mig den har gangen och lakaren klammde pa min magen och fragade sjalvklart om jag var gravid, haha. Sa sa hon som alla andra att det troligtvis ar en bacil fran nagot jag atit och jag behover vila. Nu ar jag "sjukskriven" tom fredag.
Tycker att det ar valdigt trakigt att det blivit sa har med jobbet men o andra sidan skont att veta hur de beter sig.
Just nu saknar jag min soffa och min tv. Langtar tills jag kan borja resa runt och bara fa upptacka det "fina" med Australien.

Igar var det forresten Melbourne Cup och det var vall inte mycket att hanga i julgranen. Det ar hastkapplopning och det "stora" loppet var over pa 3-4 minuter.


(Tycker att det ar valdigt trakigt nar ni inte skriver nagra kommentarer, bara sa att ni vet..)

Besok hos doktorn och IKEA.

Ja jag vaknade upp idag och madde skit. Alltsa skit som i rethosta och en helt vanligt forskyldning.
Har jobbat bade lordag och sondag 10-18.30 och matt skit.
Jag skulle borja klockan 10 idag men ringde till min "andra" chef och sa att jag madde daligt. Hon sager da att jag maste ga till doktorn for att fa ett intyg pa att jag ar sjuk!!!!!
Tydligen ar det helg dag imorgon och eftersom det ar mandag idag sa tar folk en "sicky". Detta var inget hon sa till mig utan det har vi hort ar vanligt i detta land. Iaf efter att ha gatt och letat i typ hela St Kilda sa hittar jag en doktor. Far reda pa att detta kommer att kosta mig 60 dollar! Allts ca 400 svenska kronor.
Jag hade inte sa mycket val utan fick snallt betala och vanta i en timma for att en doktor skulle konstatera att jag behovde vila. Vilken overraskning!!
Usch jag ar sa sur och ledsen. Kul att hon inte kan lita pa mig med tankte pa att jag har jobbat med hostan och hon har papekat att jag sett hangig ut. Plus att vem vill missa 9 timmars lon och fa betala 60 dollar?, inte jag iaf.
Vet inte om detta ar vanligt i Australien men doktorn verkade lite forvanad..
Gick hem och sov lite sen akte Johanna och jag till IKEA och jag at kottbullar. Imorgon var det en manad sen Pappa och jag at kottbullar pa IKEA i Stockholm, tiden gar fort.
Kandes konstigt med alla julgrejer och jag fick hemlangtan. Kopte med mig blabarssoppa och knackebrod.
Nu har jag sa ont i magen sa jag inte vet vart jag ska ta vagen, har haft det hela dagen och igar kvall :/
Det ar darfor jag har skrivit sa konstigt. Ar iaf ledig fran jobbet imorgon och jag har verkligen ingen lust att ga dit nagon mer gang.

RSS 2.0