Sista Oktober

Nu finns det lite mer bilder upp pa min resdagbok: weej
Jobbar ganska mycket nu sa det kommer vara lite lugnare har pa bloggen. Varmen har kommit till Melbourne. Det var 30 grader idag men det kanns som 50 typ.

Min basta Mikaela fyller ar idag och jag ringde just till henne. Stackarn jobbade pa sin fodelsedag! Det var valdigt kul att prata med henne och jag chockade nog henne lite. Alskar dig vannen :)

Nu ska jag "hem" till St Kilda och ata kvallsmat med Johanna sen ar det nog bast att sova, jobbar imorgon med!



"Hallovenbarnen kommer imorgon, Pappa!"

Regnade nar vi vaknade, ganska mysigt faktiskt. Dock inte lika mysigt nar vi var tvugna att ga till affaren och handla mat! Johanna har varit pa try out idag pa Lush och jag har mest tagit det lugnt. Gick till banken for jag har fortfarande inte fatt mitt kort. Johanna fick sitt for tva veckor sedan! Sen har jag strosat runt pa stan och tittat lite i affarer, gick in Billabong butiken och blev kar saklart. Tyvarr inte i nagon kille utan i kladerna :)
Tog mig en fika pa starbucks och laste lite, njot av att vara pa andra sidan jordklotet.


Johanna gastbloggar: Vi maste ga nu da mannen bakom oss surfar pa snusksidor... euuuww...



malten chock



Sana har godingar jobbar jag med :)
Taget nar Johanna och jag var dar och fikade.

www.thecupcakebakery.com.au

Sunny

Sov till tolv igar och var helt slut. Sa hann jag bara ata frukost sa ringde dom fran jobbet vid ett och fragade om jag kunde komma in till tva. Jag som hade sett fram emot att vara ledig i det fina vadret :/ Men eftersom jag ar snall sa jag okej. Stressade in till klockan tva, det tar typ 30 min med tramen(sparvagnen). Sa jobbade jag till halv atta igen utan rast. Sen gick jag hem och hamtade Johanna sa at jag pizza for 5 dollar! Billigt ar gott :) Idag skiner solen och det ar 28 grader. Vi ar lite sma sjuka, har typ ret hosta och kanner mig lite hangig. Men jag ska njuta av att vara ledig i solen och bara ta det lugnt. Vi ska kolla pa en till lagenhet idag som ligger lite langre bort fran city men tror att den kostade 85 dollar per person sa betydligt billigare.

Hoppas att ni far en fin host dag dar hemma.


Hall i hatten

Idag har jag varit produktiv. Jobbat 10-19.30 med en halv timmas rast och sen varit pa lagenhetsvisning!
Borjar med att beratta om jobbet. Kunde inte somna igar kvall och nar jag vall gjorde det sa dromde jag en riktigt otack mardrom, inte alls kul. Mamma och Camilla var med och nagra hastar (vi var nog i Salla) och sen nagra otacka cineser! Haha lite kul sahar i efterhand :) Iaf sa vaknade jag klockan atta och var helt slut men det var bara att kliva upp. Ganska skont enda att ga upp lite normalt. Har lart mig kaffe maskinen idag sa nu kan jag gora latte, chai latte och cappociuno (kan ej stava det) med skinny milk, flat bla bla bla. Har de sa har konstiga namn for alla kaffe drinkar hemma med? Tror iof mycket beror pa att australienarna mumlar valdigt mycket :) Nar vi skulle borja stanga for dagen sa berattar min jobbar kompis att vi ska slanga typ alla cupcakes som var kvar, sa jag kunde ta om jag ville. Tog med mig typ 10 st som jag tankte ge till folket pa hostellet for ganska onodigt att bara slanga dom.
Efter jobbet gick Johanna och jag for att titta pa en lagenhet. Den ligger i Dockland for er som kanner till Melbourne lite och det ar ett ganska nybyggt omrade typ i city. Det var en lagenhet pa 24:e vaningen men 3 badrum, 3 stora balkonger, 3 sovrum och en jakla haftigt utsikt. Man ser hela Melbourne och aven HAVET :)
Det fanns aven gratis gym och pool i en annan byggnad som vi tittade pa. De ville ha 280 dollar per vecka + elrakningen som lag pa ca 600 dollar var tredje manad. Vi skulle da dela pa ett rum med dubbelsang sa 140 dollar blir det var utan elrakningen. Inte nagon jatte stor dubbel sang men helt ok. Vi skulle fa en egen balkong och havs utsikt :) Hela ena vaggen var det stora glas fonster med saklart havsutsikt. Strandvagen hemma i Linkoping, slang dig i vaggen! Ja den lagenheten hade typ allt.Den var moblerad, hade tv, badkar! Vi ska tanka pa saken sa lovar jag att beratta for er nar vi vet :)
Nu maste jag hem och ata for klockan ar kvart i tio och jag har inte fatt i mig nagon kvallsmat an, inte ens varit hemma och vant.
Kramar

Monday

Idag har vi mest gatt kring och letat efter bra outlet butiker, hopplost! Jag langtar till att dra vidare till ost kusten nu sa man kan sola, bada och surfa saklart. Ar valdigt trott pa att kanna mig pank hela tiden. Imorgon ska jag jobba 10am-7.30pm sa da ska jag kolla hur manga timmar i veckan jag kommer fa jobba. Ska fa lara mig att anvanda caffe maskinen imorgon:) Vill jobba varje dag sa jag slipper anvanda min spar pengar for det har vill jag inte slosa dom pa kanner jag. Jag ar valdigt trott typ hela tiden, hoppas att det vander snart. Har forsokt ga upp vid nio tiden flera dagar nu for att ta en morgon promenad men inte lyckats ta mig ur sangen. Kroppen kanske saknar morkret i Sverige och har blivit host trott! Nu haller jag pa att somna och klockan ar bara 7 pa kvallen har. God natt

En dos av Sverige

Idag har vi varit i Svenska kyrkan! Vi ar ocksa lite chockade faktiskt. Jag laste om det i min Wilma guide och dar stod det att man kunde kopa godis dar. Rakade namna detta for Johanna som kanner sig lite hangig igen sa vi fick ta forsta basta sparvagn till kyrkan :P Saklart hade de gudstjanst nar vi kom dit sa vi fick sitta och vanta i en halvtimma! Sen kom en gammal dam fram till oss och ville prata svenska. Jag kan inte direkt pa sta att vi kande oss hemma dar.. Lite otackt att hora sa mycket svenska pa en gang. Nu langtar jag INTE hem!
Jag kopte en marabou rulle med mjolkchoklad, mini kexchoklad, sma dajm, en cola flaska och knackebrod. Godiset ar typ slut nu och jag som inte ens var sugen men jag skyller pa Johanna :)

Igar kvall sa foljde vi med lite folk fran hostellet till en bar. Alla ar typ 30-40 ar men ganska roliga :) Tva tyskar, en tjej fran schweiz, en alkolist skotte, en fransman och sa var det 3 cineser som bor har i Melbourne!
Sist vi var ute traffade vi en svensk kille och jag kan saga att jag saknar inte det svenska folket. Forutom dom jag kanner saklart :)
En av de tyska killarna fran hostellet hade last i en tysk tidning att 1 person i Sverige dott av vaccinet for svininfluensan och att 200 personer blivit riktigt daliga av det! Har ni hort nagot om detta? Var forsiktiga..
Har borta har jag inte markt nagonting av det, det sags ju vara over har. I Thailand hade nastan all personal pa flygplatsen mun skydd pa sig!

Jag har otur med datorerna hela tiden sa jag har fortfarande inte kunnat lagga upp nagra bilder men jag jobbar pa det :)


Cupcakes!

Jag fick jobbet :) Sa nu maste jag provsmaka alla cupcakes, jobbigt!
Solen har lyst hela dagen och det har ocksa varit ganska jobbigt ;)
Det ar exat tva manader kvar till Julafton idag och har i Melbourne har de monterat upp en julgran av plat. Det ar lite konstigt att dom faktiskt tanker fira jul har i varmen, haha.
Har ringt till hela min familj nyss och alla svarade! Vilket var valdigt kul eftersom det bara var mamma som visste att jag skulle ringa.
Har fortfarande inte lagt upp nagra bilder men jag lovar att ta tag i det imorgon.
Nu ska jag ge mig ut och njuta av kvallssolen :)

galet

Annie: Alex halsar tillbaka!
Han lag och sov i mitt kna igar kvall, mysigt :) Han ar inte riktigt som Ullis dock..
Har borta hander det grejer.
Vaknade imorse av att brandlarmet tjot som nagot galet djur! Pa med kladerna fort som bara den och sa vackte jag Johanna. Sa fick vi inte upp varan dorr till rummet (vi kom senare pa att om man kommer at en knapp sa kan man inte vrida pa laset!) lite panik..Kollade om vi kunde ta oss ut genom fonstret men ingen brandstege dar inte. Efter kanske 2-3 minuter fick vi upp dorren och da sa en tjej till oss att det var ett falsk larm sa dar satt vi pa rummet yr vakna och det tjot fortfarande. Vi bestammde oss for att ga ner till dom andra och sa fick vi se brandmannen som iof var gamla gubbar, haha.
Jag ska pa en "tryout" pa fredag pa Cupcake stallet :D Hon ringde till mig typ nyss! Jag ar sjuk glad sa hall tummarna extra mycket nu.

nu rinner min tid ut! Kram

Tuesday

Jag har sokt jobb! Haller tummarna att dom hor av sig nu med goda nyheter :)
Lagenheterna jag skrev om var uthyrda saklart.
Igar tog Johanna och jag sparvagnen till olika outlet butiker och kollade runt men det var mest bara skit. Inga surf marken alls :/ Men jag hittade ett par solglasogon for 12 dollar, antligen! Vi fick iaf se mer utav Melbourne och havet! Ni kan kolla in bilderna pa min resdagbok, som just nu inte vill ladda upp bilderna men nagan annan dag kanske.
Nar vi hade trottnat pa butikerna akte vi inat stan och satte oss pa en stor trapp med varsin varm caffe/choklad och njot utav kvallssolen. Sa upptackte vi att solen gar at andra hallet alltsa at vanster istallet for hoger! Manga konstiga saker har borta.. Alla las vrider man at fel hall ocksa!
Vi ar lite i den upp och ner vanda varlden :)
Har bestammt att vi ska bo kvar pa varat nuvarande hostel Olembia tills pa mandag. Det kanns som man ar hemma hos nagon och vi har en sot katt som ligger och sover hela dagarna :) Det finns ett ordentligt kok sa vi kan laga mat och sangarna ar skona med fluffiga duntacken. Tack familjen Davidsson for tipset!
Just det, vi har haft det varmt och solen har varit framme men nu kom det lite moln och regn. Sags att temperaturen ska ha kommit upp i 27 grader men det ar inte direkt samma varme som om vi haft det hemma i Sverige.

Hall tummarna for mig att dom hor av sig fran jobben :)
Kram

Bla himmel

Nu jaklar har solen kommit men det ar fortfarande kallt i luften sa trojan ar pa.
Nu har vi bytt hostel till Olembia och atit en sjukt god chicken ceasar sallad har i St Kilda. Satte mig i tv rummet igar kvall och kollade lite pa tv sa borjade jag prata med en fransman som rest i Australien i ett ar nu, han skulle aka hem imorgon. Han hade jobbat mest pa olika farmar med att plockat frukt och han berattade att det var riktigt shysst pa vissa stallen. Jag blev lite sugen pa att resa uppat mot ost kusten nu men forst ska jag forsoka hitta ett jobb har. Tankte ringa pa en lagenhet idag som kanns lite for bra for att vara sann men jag hittade den pa travelandlive som jag laste om i min guide bok... Vi far se vad de sager! Ska aven aka in till stan och soka jobb tankte jag. Ja sa ser min dag ut tror jag :)
Njut av Sverige dar hemma for att det ar faktiskt inte sa daligt som vissa av er tror (sa kommer jag saker inte att saga nar jag ska aka hem haha) !

sunday

Har gatt runt i St Kilda idag och tittat, massor av folk pa gatorna! Men det ar nog for att det ar sondag och lite varmare ca 20 grader kanske. Johanna ligger pa hostellet och har feber sa det ar inte sa kul.
Kanner mig lite nere men jag behover nog stoppa nagot i min mage och ga "hem" och vila lite.
Imorgon ska det sokas jobb sa da vill jag vara glad.


Pa andra sidan jordklotet

Jag kommer att komma hem STOR!
For det forsta sa ar det inte latt att ata vettig mat har och man ar mest inne i centrum pa dagarna.
For det andra har jag hittat ett cupcake stalle och fy sjutton vad gott det var :)
For det tredje sa vaxer jag som manninska helt sjukt mycket. Jag ar for sjutton pa andra sidan jordklotet!!!
Forhoppningsvis far jag ett jobb snart och da kommer jag att bli annu storre :P

Idag har vi sovit lange, vaknade kvart i tolv! Forsta dagen vi fatt sova ut sen vi kom hit. Vi tog tamsen (sparvagnen) in till centrum och gick pa en marknad. Det var ungefar som skanninge marknad fast tusen ganger storre och dom hade frukt och gronsaker ocksa. Darefter tog vi varsin frukt sallad (jatte gott) och tittade lite i affarer.
(Sandra: Vart ar dom billiga markes bikinisarna?? har bara sett for ca 69 aud..valdigt dyrt!)
Sa at vi mat och gick till cupcake stallet. Jag fragade faktiskt om dom behovde personal dar och dom sokte folk sa jag ska ga dit pa mandag nar deras chef ar dar :)
Ringde hem till mamma ocksa och det var en konstig kansla men sjutton vad dyrt det var! Tror att det kostade 1 dollar i minuten till mobiltelefon i Sverige fran en telefon atuomat har..
Johanna mar inte sa bra, hon haller nog pa att bli sjuk sa hon ligger inne pa rummet och vilar. Hoppas att hon mar battre imorgon for vi tankte kolla in en marknad har i St Kilda.
Vadret ar fortfarande kallt och blasigt, solen tittar fram i bland och varmer lite. Men man ser att traden blir gronare for varje dag:) Forlat om jag skriver lite rorigt.
Vad hander dar hemma?

Kram pa er!


jobbigt med tidsskillnaden..

Saknar er.
Anna: Jag har hittat ett cupcake stalle (muffins bakeri/fik), muffins med rosa/choklad kram pa :) Tankte pa dig nar jag sag det. Vi ska testa det imorgon!
Kom hit!

Work it

Idag har jag sokt lite jobb. Inte alls sa kul att ga in i jatte fina klad affarer och soka jobb nar man har typ lopar skor och tjock troja pa sig..men det far man vall leva med nar man ar backpacker och det ar kallt.
Idag tittar faktiskt solen fram ganska mycket och det ar valdigt varmt i solen! Kanske dax att smorja in sig snart.
De flesta stallena vill att jag mejlar dom sa jag har suttit och andrat om mitt personliga brev och CV till word, suck. Nu ar det iaf klart for att skickas ivag.
Vi har bytt rum nu till ett dubbelrum, Johanna och jag. Kristoffer aker till sydney ikvall.
Johanna har varit pa intervju pa Lush. Det ar nog det som har hant har..
Har fixat klart tax file numret ocksa. Kanner mig lite depp pa det har med jobb men det loser sig nog nu nar solen kommer fram :)
Mamma, jag skamtar inte om fiskarna! De sog/at upp varan doda hud, tydligen bra om man har psoriasis.
Nu har jag laddat upp annu mera bilder och jag ska ta kort pa solen som kommit fram :)
Tack snalla Pappa for att du ringde igar! Jag vart overraskad men valdigt glad.
Mamma, har du fatt mitt sms? Kan jag ringa dig imorgon lordag? helst pa morgonen om det funkar..hor av dig :)


Langtar till varmen..

Oh jag blir sa glad nar jag laser era kommentarer :) tack for att ni peppar mig!
Nu ar vi inne i centrum i Melbourne och jag gillar denna stad :) Mycket mer folk och affarer har..
Vi har skaffat oss Australienska mobil nummer nu (sa skicka inte sms till mitt svenska) mitt nummer ar +61451148584 sa vill ni skicka sms gor det till det telefon numret.
Vi har ocksa ordnat med bankkonto och kortet kommer vi fa om nagra bank dagar. Sa det ar bara tax numret kvar att ordna med sa vi slipper betala 47% i skatt! Sen ska man ju saklart fa ett jobb ocksa..
Johanna och jag har bestammt att vi ska bo pa Olembia i St Kilda for vi valde att fa korten skickade dit. Sa vi bor nog kvar pa Pint on Punt (nu vet jag vad det heter) tills pa mandag kanske. Det ar namligen ganska billigt dar ca 100 kronor per natt. Vet inte vad Olembia tar an, maste kolla upp det. Kristoffer ska dra upp till Cairns sa snart som mojligt tror jag.
Det ar fortfarande kallt och regning men nu ser jag att solen tittat fram! De sager att varen ar sen, det brukar borja bli varmt i spetember. Men redan pa sondag sa ska det bli battre och pa mandag 25 grader och sol :)
Kanske kan ta en surf lektion snart?
Min plan just nu ar nog att forsoka jobba har och sen i December dra sig upp mot Sydney, vi far se.

Glomde skriva om att Johanna och jag var pa fish massage i Bankok sista dagen, det var ganska knappt. Vi satt med fotterna i ett akvarium med sugande fiskar som at upp var doda hud! I borjan var det ganska obehagligt men sa fort vi slappnade av och slutade skratta sa var det nastan skont :) En haftig upplevelse och man bor testa det.
Har laddat upp lite mer bilderna nu men bara fran Thailand an sa lange.
Kram pa er!

Melbourne, What to do!?

Till alla ni dar hemma som kanske ar avundsjuka och langtar efter varmen.
Jag landade i ett valdigt kallt Melbourne ca 14 grader och regn vid ett tiden har i Australien. Nu ar klockan tjugo i sex och vi har just atit mat och satt oss pa ett internet cafe. Vi bor pa ett engelskt stalle i St Kilda som kanske heter pint's and peers!? Jag har ingen vidare koll pa vad namnet var. Jag, Johanna och Kristoffer bor ensamna i ett rum med fyra sangar. Det ar ganska kallt och ruggit har, inga element pa rummen, men det duger. Vi ar valdigt trotta efter flygresan men maste halla oss vakna nagra timmar till.
Flygresa gick jatte bra tyckte jag! Vi hade varsin egen tv monitor och det kandes mycket lyxigt denna gang, tyvarr hann jag inte ens se klart min film for jag somnade :)
Nu verkar solen titta fram. Mitt intryck av Melbourne hittills ar att det ar ganska gratt och lite trakigt. Dessutom har jag ingen plan alls infor resten av resan och det kanns valdigt forvirrande. Jag vill ju aka ostkusten upp men det kanns kanske lite tidigt an.. Ge mig garna tips pa vad jag kan gora!

Last day in Bangkok, next Melbourne..

Hej kalla Sverige!
Har har det askat och blixtrat pa morgonen, lite regn pa det ocksa.
Men har deppar jag inte for inatt lyfter planet till Australien :) och vadret dar ska tydligen vara...... 15 grader och regn! Sa det ar bara att leta fram fleece trojan och regnjackan som ligger langst ner i ryggsacken.
Nog om det.
Igar kvall nar vi var pa vag hem sa sager Johanna plotsligt "Vad ar det dar" och jag ser en stor fet ackligt ratta som ar ca 2 decimeter ifran mina fotter. Den ackliga rattan springer i varldens fart, jag far saklart panik och borjar hoppa, och den typ krockar/springer over min vanstra fot!!! Ni som vet hur mus och ratt radd jag ar kan ju tanka er att jag fick PANIK. Usch jag vill inte ens tanka pa det mer..
Det komiska var att jag just skulle saga till Johanna att jag inte sett ett ackligt djur under den har tiden i Thailand bara 4 sma odlor. Sa nu blev jag oversprungen av en ratta som var storre an min hand och fet! Jag overdriver inte. Sag i dag att den lamnat ett rivmarke pa min stackars fot :/
Nu ar jag verkligen klar med Thailand for ett tag kanner jag.

Det blev inga bilder igar pa resdagboken for tiden pa internet tog slut och jag hade inga mera mynt pa mig. Men nu haller datorn pa att ladda upp bilder. Som sagt ga bara in pa www.resdagboken.se och sok sedan pa weej sa hittar ni bilder under resa kallad down under. Nu ska jag nog ta mig en sista thai massage :)
Hors i Australien!

Shopping

Koh Chang
Fran Koh Chang.


Idag tog Johanna och jag en taxi till MBK som ar en jatte stor galleria men det mesta man kan tanka sig!
Dar virrade vi omkring men fick allt med oss lite saker hem :) Jag kopte en klocka, jeans shorts, svart linne, lila klanning for ca 300 svenska kronor.
Har lagt upp lite bilder pa min gamla resedagbok. Sok pa weej sa kan ni se lite bilder fran Koh Chang!
Nu tar tiden min slut...

natt

Nu har jag hittat Johanna pa en liten gata i Bangkok :)
Klockan ar tjugo over ett har pa natten och nu vill jag sova sa jag orkar shoppa imorgon.
Ville mest bara beratta att vi hittat varandra!

Sov gott

Bangkok by night

Nu ar jag framme i Bangkok och sitter pa Four Sons guest house och invantar Johanna. Har dock ingen anning om nar hon kommer och om hon hittar hit!
Resan hit startade klockan 7 imorse och jag kom nu vid sextiden.
Fick vanta pa farjan och nar den kom sa borjade det regna ganska ordentligt, som tur var hade jag min regnjacka :)
Buss resan hit fran fastlandet gick faktiskt valdigt bra, jag sov en del..
Nu kanner jag mig lite trott och vilsen i denna storstad men det ar ju kvall har och det hander saker hela tiden.
Imorgon hoppas jag pa shopping men jag har bara 5 kilo kvar att fylla ryggsacken med :/ Men jag lovar mamma jag ska inte kopa sa mycket!

Kul att ni skrivit lite kommentarer..
Pappa: Jag blev inte utbjuden pa dejt for dom var sa daliga pa engelska.
Xandra: Var inte orolig jag kan inte aka hem aven om jag skulle vilja och det vill jag ibland. Det blir nog battre nar jag kommer till Austarlien! Halsa jobbet.
Peter: Den tankten slog mig ocksa :)

Nej nu maste jag ata nagot sa att jag inte satter mig pa ett plan hem!

Jag vill ha sol och en hangmatta.

Nu kom det mysiga regnet tillbaka igen..
Jag hann ligga pa stranden ca fem minuter tills det borjade regna! Valdigt synd hade varit trevligt att slippa regnet sista dagen men forhoppningsvis sa slutar det snart..Det ser dock ganska morkt ut.
Igar var sista kvallen med norskorna, Ida och Julia. Det kanns faktiskt helt okej att vara sjalv idag for jag aker ju till Bangkok imorgon och kommer nog att traffa Johanna dar pa kvallen, vi far se.
Jag forsokte lagga in bilder alldeles nyss men jag vet inte om det var min okunskap eller om datorn ar knapp, kanske bade och :) Sa ni far vanta en stund till pa bilderna.
Jag hade tankt bada idag men det ar ganska stora vagor har och nu kom regnet.
En thailandare berattade for Ida, Julia och mig att fyra personer drunknade har forra aret. Men ni behover inte vara oroliga for jag haller mig nog pa land nu nar det regnar :)

Jag har inte berattat om min flygresa har..Jag hamnade vid alla bar plockande thailandare pa planet (Pappa du vet vilka jag menar..) Sa man kan saga att jag vart ganska poppis dar! Blond som jag ar..

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer men jag ser inte fram emot att packa ner mina saker ikvall. Allt ar fuktigt och det var verkligen inte latt att packa sist men det ar vall bara att jag vanjer mig.

Skulle vara kul att veta vilka som laser det har sa skriv garna nagot :)



Till Johanna..

Jag har bestammt mig for att aka pa sondag. Ar framme i Bangkok pa Kohsan road vid 5 pm ( klockan fem pa eftermiddagen alltsa) Hor av dig om nar du aker och vart vi ska ses :)

Sag just..

Att jag har glommt att skriva att jag traffat tva norskor har:)
Jag hittade dom pa stranden och det var min "raddning" det var i onsdags eftermiddag. Sa jag har varit med dom sen dess men vi bor inte pa samma stalle!

Nu kanske ni forstar lite battre :)

Ett regning Koh Chang

Oj da jag stavade visst fel pa Koh Chang sag jag!
Tack for alla fina kommentarer fast jag ar sa dalig pa att skriva inlagg men det tar sa mycket tid att skriva till alla.
Mamma jag har en dusch pa rummet :) vet inte vad du fatt nagot annat ifran..
Igar var vi och at pa mitt stalle, jag och norskorna. Sen hade dom eldshow det var riktigt haftigt!
Det regnar idag igen..har inte tur med vadret. Men jag har tagit en massage idag och atit min forsta thaimat! Nu maste jag snart bestamma mig om jag ska ta bussen till Bangkok imorgon kl 7 pa morgonen eller pa sondag. Det tar tio timmar att aka bussen! Sa antingen blir det 3 natter i Bangkok eller 2 natter..Johanna nar kommer du?
Saknar er alla.
Men jag ar halvvags som mamma sager :) och jag maste komma till Australien innan jag far aka hem..

Halsa Sverige fran mig!


p.s. jag ska fixa fram lite bilder snart...d.s.


Bangkok, Trat och nu Kho Chang

Tack all for era varmade sms och inlagg.
Har ar det kvaft och ackligt.
Jag vill hem och kan inte sova.
Jag vet ocksa att det inte ar sa kul for er hemma att lasa detta men det ar sa jag kanner. Har inte sovit nagot pa flygresan och nu kan jag inte pga forskyldningen.
Vet ocksa att det inte blir battre att kanna och tanka sa har men det gor jag.
Det ar valdigt svart at fa kontakt med folk, thailandarna ar inte sa bra pa engelska och inte mycket svenskar har.
Har sett tva tjejer vid stranden idag som sag ut som svenskar men dom haller sig for sig sjalva..

Jag har flygit propeller flygplan idag, jatte litet! Jag var typ en sekund fran att spy och nu overdriver jag INTE.
Just nu chattar jag med Johanna, vi ar ensamna bada tva. Hon pa phi phi oarna och jag pa kho chang!

Saknar er.

pass

För att göra en lång historia kort, jag åker idag.
Alla andra flyg är fullbokade.
Jag ska inte ljuga, jag är livrädd och vill helst inte åka..
Önska mig lycka till för det behöver jag!

p.s. jag låter som en kråka men kan iaf prata :) d.s.


Dagen före avresa!?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Min röst är helt borta, jag kan knappt viska. Vilket betyder att jag har ett val att fatta..

Nr 1 Jag kan bestämma mig för att jag ska sätta mig på planet imorgon och hoppas på att min röst har kommit tillbaka och att förskyldningen är borta.
+ Pappa skjutsar upp mig till Arlanda som planerat och allt går "enligt planen".. 
- Eftersom jag inte har någon röst kan jag inte åka och hälsa på Mormor en sista gång. Jag kommer aldrig att hinna med min långa lista som är kvar. Jag borde nog bli frisk innan jag sätter mig 10 timmar i ett flygplan. Det skulle vara kul att kunna pratat med min familj innan jag åker. Hur kommer jag må när jag kommer fram? Vill jag ligga på en strand och må så här? Vädret i Thailand verkar vara molnigt och regn..

Nr 2 Jag ombokar biljetten och stannar bara i Bangkok några dagar innan avresa till Melbourne.
+ Jag hinner förhoppningsvis få tillbaka min röst och må bra, så att det känns kul att åka iväg. Jag kan hälsa på Mormor och göra klart min långa lista. Jag kan också säga hejdå.
- Jag har ställt in mig på att åka den 6:e :/. Jag vet inte om jag får tag på någon biljett och om jag måste betala extra för att boka om (måste ringa kilroy men utan någon röst blir detta väldigt svårt). Jag kan inte åka ut till Koh Chang, det blir alldeles för tajt med tiden. Hur ska jag ta mig upp till Arlanda?

När jag åker hem från Australien i slutet av April/början av Maj så har jag planerat att ev. åka till öarna i Thailand(mellan landar i Bangkok igen), är vädret bättre då kanske?
För är det dåligt väder nu och jag är sjuk så känns mitt val lätt..



Hjälp mig!


Time Flies

Okej ångest söndagen har kommit. Men det är kanske helt normalt..
JAG ÅKER I ÖVERMORGON GAAAHHH!!
Min röst är borta och det skulle vara ganska skönt om den dyker upp tills imorgon, tack!
Daniel(min bror) berättade om någon jäkla storm som beräknas dra in över Thailand lagom till när jag kommer ner.. Någon som känner till detta? Johanna vet du något?
Jag måste ursäkta mig för mina röriga inlägg men mitt huvud är smått rörigt just nu, ja mer än vanligt faktiskt :)
Nu är det nog dags för mig att börja prov packa!

Förresten har jag hört att det inte är så bra att fly men man kan ju alltid testa.



 ♥



last friday

Jag mår SKIT. Åker om 4 dagar och är sjuk igen!
VARFÖR!? Mådde ganska bra igår (har inte gjort det på tre veckor eller så) sen så fort jag sätter mig i bilen hem från stan så känner jag att jag får jätte ont i halsen. Kommer hem och fryser så att jag skakar osv..
Började fundera på svininfluensan.. men någon feber hade jag inte. Drömmde konstiga drömmar och frös helt galet mycket! Idag kan jag iaf svälja men kallsvettas (ingen feber) och känner mig konstig.
Har MASSOR att göra, panik.
Men på tisdag ska jag sätta mig på planet punkt slut.

RSS 2.0