opera hus och habour bridge

Vi har landat i Sydney!
Klockan fem imorse ringde vackarklockan efter tre timmar somn!
Vi fick en powernap pa flyget pa ca en timma men vi har varit valdigt trotta idag. Resan gick galant och vi har hunnit med att ta kort pa opera huset, habour bridge, gatt runt i "the rocks" m.m.
Sydney ar valdigt gront och paminner mycket om Stockholm faktiskt.
Vi bor pa ett YHA hostel i the rocks som ar alldeles nybyggt. Vi bor i ett 4 dorm men det ar bara Daniel och jag just nu och vi har en egen toalett med dusch! Det ar lyxigt varre, kanns lite som ett hotell :) Men det var dyrt sa vi stannar bara 3 natter sen ska vi bo pa ett hostel i Bondi innan vi aker pa surf kursen.
Vadret var pa varan sida idag, lyckades tom branna mig lite grann, men det ska bjuda pa "showers" resten av helgen. Hoppas verkligen att vi slipper det.
Nu ska vi antligen fa sova.
God natt!

tre manader kanns som en vecka..

Pappa: Du far allt ta och svara pa sms som jag skickar... :P

Ja nu har Daniel landat har och vi har haft ett fullspackat schema eller rattare sagt vi har det. Jag har exat 15 min pa mig till jag ska tillbax till hostellet och laga mat...kommer inte att hinna haha!
Daniel landade i tisdags och vi tillbringade eftermiddagen och kvallen i stan. Gick och strosade runt langst Yarra River och kollade in tennis arenan m.m. Eftersom det var Australiens nationaldag sa skot de upp fyrverkerier sa nu har jag faktiskt fatt se de i Melbourne aven om det inte var "ratt" dag :)
Igar tog vi det lite lugnare och slappade pa hostellet sen var vi i st kildas botanical garden och laste lite i solen. Kvallen tillbringade vi pa Night market inne i stan och jag hittade antligen en hat! Efter night market gick vi till en cool ute bar. Kvallen avslutades pa The Crown (casino) men vi spelade inte bort nagra pengar utan vi tittade mest. Nu skriver jag sa osammanhangade men jag ar lite stressad..
Idag, snart, ska vi till mitt jobb och jag ska saga hej da. Sa maste jag packa min vaska och sadant annat kul :/
5.30 imorgon bitti kommer flygbussen och hamtar upp oss, sen bar det av mot nya aventyr i Sydney.

Hors i Sydney nasta gang!

aussie aussie aussie

I onsdags kvall var jag med mina jobbar kompisar pa moonlight cinema i the royal botanic garden! Filmen var jatte bra men lite sorlig och utsikten var helt underbar. Vi satt alltsa utomhus och tittade pa en uppblast bio skarm :) Vi var dock inte sa forberedda som alla andra.. Folk hade med sig tacken och kuddar och filtar m.m! Vilken iof hade varit skont for det blev lite kallt senare pa kvallen. Iaf sa var det valdigt kul och nu vill jag verkligen inte aka harifran MEN jag ar otroligt trott pa att dela rum nu sa jag hade nog inte klarat av att stanna har langre och bo pa hostel.
Igar kollade Johanna och jag pa hela tva kyrkor!! Sen tog vi en lang fika inne i stan och unnade oss en axel och nack massage(endast 20 dollar!), det var val behovligt.
Nu ska jag ivag till mitt jobb igen men jag jobbar bara lordag och mandag sen ar det slut pa cupcakes.

vinden har vant.

Ja varma vindar borjar komma in over Melbourne vilket resulterar i att vi slipper 10-20 grader och regn!!!
Just nu skinner solen och jag hade turen att min jobbar kompis blev sjuk sa jag fick jobba idag med:) sa jag jobbar mandag till fredag forutom torsdag for da ar jag ledig. Jag hade ocksa turen att hitta en 10 dollar sedel nar jag stadade pa jobbet! Jag ville lagga den i "dricks koppen" men min chef tyckte allt att jag skulle behalla den :) Lite konstigt hur glad man kan bli av att hitta ca 67kr!
Imorgon ska vi pa utomhus bio med jobbet och vi ska ha picknick och dricka gott (det ar ju min sista vecka pa jobbet). Det ska bli riktigt mysig, vi ska se "Where the wild things are".
Nu ska jag hem och kolla om det ar nagon som vill hitta pa nagot kul!

matt, som i ingen energi.

  • min mage ar kass och jag skulle garna vilja ha en ny.
  • har varit magsjuk sen torsdagsnatt.
  • ar ganska okej idag men jag vagar ju knappt ata nagot.
  • nu ska jag ringa till min pappa.
  • om nio dagar ar daniel har och jag raknar ner.

 


hej vinter sverige!

Jag sag just nagra bilder fran kalla Sverige..
 Jag hade nog inte riktigt insett hur det faktiskt ser ut hemma men nu vet jag! Anna hade lagt upp en bild pa en frostig "Serre" och Oskar(min syssling) en massa vackra bilder pa Humle och fran Hackenas. Ja ja nog om det, ni vet ju hur det ser ut...
Har borta pa andra sidan jordklotet hade vi varan varmaste natt pa 100 ar(!!!!!!!!) i mandags natt. Gick inte under 30 grader och pa dagen var det 46 som varmast! Den dagen tillbringades pa stranden eller mest i vattnet och natten var valdigt svettig och somnlos. Da hade jag garna velat byta med er :)
Annars hander inte sa mycket..
Vadret har gatt tillbaka till "normalt" igen, vilket betyder att man kan ta pa sig jeans och troja pa kvallen och fa frysa lite. 
Jag har fatt lite mer fraknar pa min nasa och inhandlat mig en billabong bikini :)
Och sist men inte minst..jag har inte druckigt en droppe alkohol pa hela FYRA dagar! (Jag ar stolt, haha..)


hejhej och forlat..

for att jag ar sa daligt pa att ladda upp bilder har pa bloggen! Men det finns massor bilder pa facebook for de som har tillgang till det. Jag ska ladda upp mer bilder pa resdagboken nagon dag men det ar sa otroligt segt att gora det. Sa nog om det...

Har hander det mycket men enda inte.
Johanna har flyttat ut fran rummet och har nu ett alldeles eget rum, lyxigt varre. Hon har namligen blivit "keyholder" pa Olembia.
Jag klarade fyra hela dagar pa jobbet utan att ata nagon cupcake! Igar slank det dock ner an men jag ska ju enda sluta snart.
Jag har trottnat pa mitt liv har och kanner verkligen att jag behover rora pa mig. Sa just nu kanns det mest som en lang vantan tills Daniel kommer hit. Jag ska forsoka njuta men det ar mest ensammt och trakigt nar jag inte jobbar.
Fyrtioen grader vantar imorgon och da handlar det endast om ren overlevnad... :)
Jag laser Midvinterblod som jag har sparat i tva manader och det kanns ganska konstigt att lasa om massor sno och linkoping men det ar vall sa det ar hemma nu!
Nu ska jag till affaren och inhandla annu mera sallad..

See ya mate


2010 (gott nytt ar!)

Har inte haft nagon ork att uppdatera har, forlat..
Gott nytt ar eller god fortsattning kanske man ska saga nu!
Min nyarsafton var valdigt varm (ca 36grader) motte upp Johanna utanfor lush efter en lang dag pa jobbet. Sen var det bara att skynda sig hem for dusch och ombytte. Vid kvart over atta satte vi oss in en taxi(!) pa vag till Brighton(ett av de finare stallena i melbourne) for bbq i James hus, en kille vi traffat ute. Riktigt kul var det aven om vi bara hann vara dar en och en halv timma innan dom drog vidare in till stan. Han hade pool och tennis bana och en gammal golden(hund) :) Dock tog vi regnet med oss till bbq...
Resten av kvallen var valdigt blot. James och hans kompisar drog till en fest i stan dar intradet kostade 120 dollar !!!! Johanna och jag, vi akte hem till olembia och tillbringade sista timman av tvatusennio dar.
De enda fyverkerierna vi sag var de pa tv fran Sydney, haha.
Forsta dagarna pa 2010 har jag mest tagit det lugnt, jobbade lordag och sondag. Stallde mig pa vagen pa nyarsdagen och det var en chock..eller egentligen inte, 5 kg plus :D Sa nu mamma har jag inte atit en enda cupcake sen forra aret!
Just det idag har Johanna och jag varit pa cykel tur till Brighton beach, vi fick lana cyklar fran hostellet. Det var riktigt kul att fa se nagot nytt :) Igar lyxade vi till det med middag ute pa resturang! Nu skriver jag halt osammanhangade sa det ar bast att jag slutar :)

RSS 2.0